Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Emma vidareutbildade sig inom kommunikation

Publicerad 15 januari 2024

Emma lärde sig kommunikationschefens viktigaste verktyg på Berghs

Emma Dahl jobbar med kommunikation på Härjeåns och bor i Funäsdalen. Hon gick en intensivkurs på Berghs i vintras och delar med sig av sina erfarenheter och insikter från kursen.

Hej Emma! Berätta lite om dig själv och ditt arbete.
Jag kommer ursprungligen från Stockholm, men har bott i Funäsdalen i 13 år. Jag arbetar på Härjeåns, ett energibolag som har 150 anställda och fokuserar på energiproduktion, digitala kommunikationslösningar, elhandel och eldistribution. Mitt ansvar omfattar marknad och kommunikation, där jag arbetar med att driva vår digitala försäljning och stärka varumärket, både internt och externt. Kultur, värderingar, marknadsföring och försäljning är alla viktiga delar i min roll.

Vad har du för bakgrund?
Jag har tidigare arbetat inom besöksnäringen, men för sex år sedan tog jag klivet in i energibranschen med Härjeåns. Det är ett beslut jag aldrig har ångrat då det har gett mig möjlighet att växa både personligen och professionellt. Erfarenheten från olika branscher har verkligen stärkt min förmåga och öppnat upp för otroliga utvecklingsmöjligheter.

Du gick kursen Kommunikationschefens viktigaste verktyg hos Berghs i december 2023. Vad var det som fick dig att välja just den kursen?
Jag ville ta ett steg framåt i min professionella utveckling och stärka min förmåga att leda vårt kommunikativa arbete. Kursen var bred nog att lyfta mitt strategiska arbete, men också konkret nog för att ge mig verktyg som jag direkt kunde använda för att stärka min roll.

Vad fick du med dig från kursen?
Kursen gav mig en solid teoretisk och praktisk grund att bygga vidare på. Jag lämnade med en ökad känsla av trygghet och självförtroende i att leda vårt kommunikativa arbete till nya nivåer. De konkreta verktygen vi fick gör det ännu lättare att känna sig säker på den känslan.

Fick du någon aha-upplevelse under kursdagarna?
Att kommunikation är ett gemensamt arbete. Kommunikatörens roll handlar mer om att skapa förutsättningar för effektiv kommunikation. Jag fick också med mig verktyg och erfarenheter från andra kursdeltagare som förstärker vikten av gemensamt arbete. En annan lärdom var att ofta reflektera över sitt eget ledarskap, vilket är otroligt lärorikt.

Hur ser en dag på ditt jobb ut?
Jag promenerar två kilometer till jobbet genom den vackra fjällbyn med min hund, vilket ger en bra start på dagen. Väl på plats är det många digitala möten eftersom vår organisation är geografiskt utspridd. Jag interagerar med olika delar av företaget, från elmontörer till ekonomiavdelningen. När jag inte sitter framför datorn är jag på resande fot mellan våra kontor eller ute i fält och skapar innehåll till våra kanaler.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att få vara en del av en ständig utveckling mot ett gemensamt mål. Det är viktigt för mig att det händer saker hela tiden, och det gör det verkligen här. Att jobba med människor med olika vardagar är också väldigt uppfriskande.

Och vilka är utmaningarna?
Det kan vara utmanande att få alla att känna att vi går mot samma mål eftersom vi har olika bakgrunder och drivkrafter. Men det är också det som gör arbetet värdefullt.

 

Läs mer